Viza və avia biletlər

Giriş qaydaları
Bütün Azərbaycana səyahət edənlər (MDB ölkələrinin əksəriyyətinin vətəndaşlarından başqa) səyahət etmədən əvvəl vizaları almalıdırlar. Bəhreyn, Çin, Küveyt, İsrail, Yaponiya, Malayziya, Oman, Qatar, Səudiyyə Ərəbistanı, Sinqapur, Cənubi Koreya, Türkiyə və Birləşmiş Ərəb Əmirliklərinin vətəndaşları Azərbaycana gəldikdən sonra beynəlxalq hava limanlarında (Bakı, Gəncə, Naxçıvan) viza ala biləcəklər. (1 fevral 2016-cı ildən başlayaraq). Bakı-Nyu-York-Bakı aviareysi ilə AZAL-a birbaşa səfər edən ABŞ vətəndaşı Bakıya Heydər Əliyev Beynəlxalq Hava Limanına gələrkən qısa müddətdə birbaşa giriş (30 günə qədər) viza ala bilərlər. Bütün digər vətəndaşlar Azərbaycana səyahət etmədən əvvəl vizalarını hazırlamalılar

Azərbaycana turist vizası almaq üçün indi 2 yol var

Birincisi, evisa (e-viza nümunəsi) üçün müraciət etməkdir. Bu, Azərbaycana giriş vizasını təmin etmək üçün ən əlverişli üsuldur. Evisanın üstünlükləri daha ucuzdur, yalnız online prosesdir (səfirliklərə müraciət etməyiniz və pasportunuzu göndərməyin zəruriliyi), e-poçtunuza viza göndərmək üçün lazım olan PDF eki kimi verilir. Bu cür viza ilə hər hansı bir sərhəd giriş nöqtəsinə Azərbaycana daxil ola bilərsiniz. Evisa üçün Azərbaycana planlaşdırma tarixindən 1 il əvvəl müraciət edə bilərsiniz.

Evisa xərcləri bütün vətəndaşlar üçün yalnız 20 dollardır və hazır olmağa üç gün qalır. Viza ərizə formasını doldurarkən AZ gününə qədər verildiyi gündən başlayaraq viza 30 günlük etibarlılığa malikdir. Birbaşa müraciət etmək üçün http://evisa.gov.az ünvanına keçməlisiniz və yalnız viza sorğu formasını doldurmaq, pasportun taranmasını yükləməyiniz, viza haqqı ödəmək və ərizəçinin e-poçt ünvanına hazır olduqda və elektron poçtla göndərildikdə gözləməyiniz lazımdır . Viza başlama günündən az sonra, lakin 30 gün müddətində daxil olursunuz. Elektron vizalar yalnız burada sadalanan 81 ölkənin vətəndaşlarına veriləcək. Bütün digər vətəndaşlar viza üçün yalnız AZ səfirlikləri vasitəsilə müraciət etməlidirlər (aşağıda bax).

İkinci yol - Azərbaycan Respublikasının xaricdəki səfirliyi / konsulluğu vasitəsilə ənənəvi şəkildə viza üçün müraciət etməkdir. Turizm vizasını almaq üçün Azərbaycan Mədəniyyət və Turizm Nazirliyi tərəfindən lisenziyalaşdırılan turizm agentliyindən rəsmi Dəvətnamə (LOI) lazımdır. Viza dəstək məktubları möhürlənmiş və imzalandığı bir başlıqlı kağız üzərində olmalıdır. Dəvətnamə Azərbaycan səfirliyinin konsulluq şöbəsinə ərizə forması, iki pasport ölçüsü (3x4 sm) şəklində və orijinal pasportu / yol sənədinə (Azərbaycan vizasının sona çatdıqdan sonra ən azı 6 ay müddətində qüvvədə olmalıdır) müraciət etmək). Bu ərizəçiyə 30 günlük bir turist vizası almaq imkanı verəcəkdir.

Azrent MMC. Bakı-da Avtomobil kirayəsi Azərbaycan © 2013-2015 | Bakı, Azərbaycan, AZ1005. İnşaatçılar prospekti, 28
Tel: +994-12 539 71 10 | Mob: +994-70 227 50 05 | Mob: +994-55 600 75 60 | E-Poct office@azrent.az

Dizayn by ADELINAhost